Wat te doen bij (dreigende) betalingsachterstanden?

Heeft u een betalingsachterstand op uw hypotheek of dreigt u in financiële problemen te komen? Aarzel dan niet! Neem zo snel mogelijk contact met ons op. Wij bespreken samen met u uw financiële situatie en de mogelijke gevolgen voor de hypotheek.
Neem contact op met Wooncollect via 070 - 342 95 59. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar info@wooncollect.nl Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

U kunt zelf al veel doen!

Om uw betalingsproblemen goed en snel op te lossen is het belangrijk dat u zelf al kijkt wat u hiervoor
kunt doen. Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

  • Zorg dat u uw maandelijkse inkomsten en uitgaven goed in beeld heeft. Op www.nibud.nl vindt u het Persoonlijk Budgetadvies waarmee u uw geldzaken in 5 stappen in kaart brengt. U voorkomt hiermee financiële verrassingen.
  • Neem contact op met de Belastingdienst. Regel dat zij uw belastingteruggave maandelijks uitkeren in plaats van één keer per jaar. U regelt dit snel en makkelijk als u het formulier ´verzoek voorlopige teruggave´ invult. U vindt dit formulier en meer informatie op www.belastingdienst.nl
  • Neem contact op met uw werkgever om uw situatie te bespreken. Uw werkgever is misschien bereid u te helpen om uw financiële problemen op te lossen. Vaak is het mogelijk om af te spreken een gedeelte van uw salaris naar ons te laten overmaken om de reguliere termijnen gewoon te betalen. Daarnaast kunt u uw vakantiegeld of dertiende maand aanspreken voor het inlopen van de betalingsachterstand.
  • Neem contact op met uw gemeente of Gemeentelijke Kredietbank. Vaak kunnen zij u ook helpen met uw financiële problemen. De dienstverlening per gemeente verschilt. Wij adviseren u dan ook informatie hierover in te winnen op internet via www.nvvk.eu.

Wooncollect Budgetcoach: meer inzicht

Bent u het overzicht kwijt op wat uw inkomsten zijn, wat u uitgeeft en welke schulden u nog heeft uitstaan? Dan kan het zijn dat u structureel financiële problemen heeft of krijgt.

In samenwerking met Budgetcoach.nl biedt Wooncollect u hulp wanneer u het overzicht kwijt bent over uw financiële huishouding. In een persoonlijk gesprek onderzoekt een deskundige budgetplanner samen met u uw situatie. De uitkomsten van dit gesprek verwerken zij in een Budgetplan. U krijgt hierdoor inzicht en overzicht!

Wilt u meer informatie of wilt u weten of u in aanmerking komt voor de Wooncollect Budgetcoach? Bel ons dan via 070 - 342 95 59. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en aanvraagprocedure van de Budgetcoach.